در جهت بهبود رفاه مردم و توزیع عادلانه در آمد، دولت نهم در سال 1384 تصمیم گرفت تا بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین را به اقشار پایین جامعه بفروشد. البته در ابتدا تصمیم در مورد دهکهای پایین درآمدی بود، اما بعد از مدتی گروههای دیگری هم مشمول این طرح شدند.
در نهایت طرح توزیع سهام عدالت به درخواست رئیس جمهور وقت (محمود احمدی نژاد) و با موافقت رهبری با هدف تأمین عدالت اجتماعی، فقرزدایی و گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد در سال 1385 آغاز شد و قرار بر آن شد تا دولت، 40 درصد از مجموع ارزش سهام بنگاههای قابل واگذاری را به 6 دهک پایین درآمدی جامعه واگذار نماید.
سهامی که از سال 1384 برای مشارکت افراد کم درآمد و اقشار متوسط درآمدی با صنایع بورسی پایه گذاری شد، بعد از ۱۵ سال یعنی در سال 1399 به دستور رهبری، آزادسازی آن در دستور کار دولت قرار گرفت.
بعد از انتشار اخبار گوناگون پیرامون آزادسازی و فروش سهام عدالت، در روزهای اخیر خبر از پرداخت وام به صاحبان سهام عدالت بخش مهمی از اخبار رسانههای گوناگون را به خود اختصاص داده است.
سخنگوی سهام عدالت، حسین فهیمی اعلام کرد: مشمولان سهام عدالت میتوانند از طریق نظام بانکی تا سقف ۵۰ الی ۶۰ درصد از ارزش دارایی سهام عدالت خود، کارت اعتباری دریافت کنند و با استفاده از آن میتوانند با مراجعه به مراکز خرید، بصورت اعتباری خرید کنند.
با توجه به اینکه مبلغ وام مذکور، به ارزش دارایی سهام عدالت بستگی دارد، چگونه میتوان ارزش سهام عدالت را دانست؟
در جواب باید گفت که با مراجعه به سامانه فروش سهام عدالت سعدی، میتوانید هم از لیست داراییهای سهام عدالت خود مطلع شوید و هم ارزش روز سهام عدالت خود را بدانید.
سخنگوی سهام عدالت در رابطه با وام اختصاص یافته به مشمولان سهام عدالت گفت: این افراد تا یکسال فرصت دارند وجه را به بانک تسویه کنند و چون بعد از یکسال قیمت سهام افزایش مییابد این وام هزینه کمتری برای فرد دارد.