حالا پس از گذشتن از مرحله فروش ۳۰ درصدی سهام عدالت، یک سوال مهم مطرح میشود و آن اینکه تکلیف ۷۰ درصد باقیمانده سهام عدالت چه میشود؟ دولت و سازمان خصوصی سازی چه زمانی را برای فروش الباقی سهام عدالت دارندگان این سهم در نظر خواهد گرفت؟ اینها سوالات پر تکرار این روزها است که سعی کردیم در این مطلب به آن بپردازیم. با ما همراه شوید.
پایه های کمک به اقشار ضعیف و متوسط جامعه در سال ۱۳۸۴ توسط دولت نهم پایه گذاری شد و در سال پر رونق بورس، پرچم این حرکت به فرمان مقام رهبری به اهتزاز درآمد تا بورس به عنوان پایگاه اصلی برای حرکت چرخ های اقتصاد شناخته شود و هم چنین امکان فروش سهام عدالت در جهت بهبود رفاه مردم و توزیع عادلانه درآمد ایجاد شد.
در ابتدا دو روش ( مستقیم و غیر مستقیم ) برای مدیریت سهام عدالت در نظر گرفته شد. بنابراین باید زیرساخت هایی جهت مدیریت این سهام، هم برای افرادی که می خواستند مدیریت سهام عدالت را مستقیم به عهده بگیرند و هم کسانی که توانایی مدیریت مستقیم را نداشتند، فراهم میشد.
در روش مستقیم مسئولیت خرید و فروش سهام بر عهده ی دارندگان آن است و چنانچه دارندگان فاقد کد بورسی باشند، باید برای ثبت نام در سامانه سجام و گرفتن کد بورسی ازطریق یکی از کارگزاری های معتبر اقدام کنند.
در روش غیر مستقیم مالکیت و مدیریت سهام عدالت، از طریق شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی خواهد شد و سهامداران امکان تصرف در آن و انتقال به غیر را نخواهند داشت. در این روش سود یا زیان قابل تخصیص به سهامدار براساس نحوه عملکرد شرکتهای سرمایهگذاری استانی تعیین خواهد شد.
سهام عدالت شامل ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی میباشد. بعد از تعیین روش مدیریت سهام عدالت قدم بعدی برای دارندگان این سهام، فراهم شدن امکان فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت بود که این اقدام بر عهده ی کارگزاری ها و بانک ها قرار گرفت و تکلیف ۷۰ درصد باقیمانده سهام عدالت به آینده موکول شد.
اما با توجه به اینکه قیمتها در بازار متغیر هستند، نمیتوان به صورت دقیق ارزش این شرکت های بورسی را بیان کرد. بنابراین بسته به اینکه چه زمانی و با چه قیمتی سفارش فروش شما انجام شود، مبلغی که به حساب شما واریز میگردد، متفاوت خواهد بود.
۷۰ درصد باقیمانده سهام عدالت چه میشود؟
پس از اتمام دوره ی آزاد سازی به روش مستقیم سهام عدالت، براساس اطلاعیه ی وزارت امور اقتصاد و دارایی، افراد مشمول سهام عدالت از تاریخ ۶ خرداد میتوانستند با مراجعه به سامانه فروش سهام عدالت سعدی درخواست فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود را ثبت نمایند. (برای اطلاع از مشمولیت سهام عدالت میتوانید به آدرس samanese.ir مراجعه کنید)
در واقع امکان فروش سهام عدالت به دو شکل برای سهامداران سهام عدالت که روش آزادسازی مستقیم را انتخاب کرده باشند وجود دارد :
یکی از طریق شعب بانک هایی که قبلا در آنها حساب بانکی داشتi و شماره شبای آن حساب را به سازمان خصوصی سازی معرفی کرده باشید، که با تکمیل فرمهای مربوط تا پایان وقت اداری روز سه شنبه مورخ ۱۳ خرداد ماه ۹۹ نسبت به سفارش فروش تنها ۳۰ درصد از سهام عدالت خود اقدام میتوانستید اقدام نمایید.
یک راه دیگر اینکه با مراجعه به کارگزاریها و سایت های منتخب شرکت سپرده گذاری مرکزی همچون سامانه فروش سهام عدالت سعدی، میتوانستید اقدام به فروش تک تک سهام شرکتهای بورسی کنید.
اما در پایان فعلا میتوانیم به این خبر درباره فروش باقیمانده سهام عدالت بسنده کنیم که تنها خبر در دسترس تا تاریخ انتشار این مطلب است که به گفته ی معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اوراق بهادار، ۷۰ درصد باقیمانده سهام عدالت ظرف مدت یک سال آینده آزادسازی خواهد شد و به قیمت روز قابل معامله خواهد بود.